Zdobywamy kompetencje gastronomiczne pod okiem najlepszych profesjonalistów z całej Polski.

tyuł

Tym razem gościliśmy kucharzy i konsultantów ds. gastronomii z Wrocławia, Krakowa oraz Warszawy.

Całe zdarzenie zostało zainicjowane przez zaprzyjaźnionego już od kilku lat kucharza Gabriela Szafranka (właściciela  restauracji „Stacja Kościelniki”). Dzięki jego zaangażowaniu i życzliwości wspierania edukacji naszych uczniów udało się zorganizować  wspaniałe warsztaty gastronomiczne w naszej szkole.

Warsztaty prowadzili:

Pan Marcin Świder-konsultant ds. gastronomii firmy Iglotex z Krakowa,

Pan Tomasz Szymański- konsultant ds. gastronomii firmy Iglotex z Warszawy, Pan Robert Poliński-Regionalny Szef Kuchni Unilewer (Knorr)

Na warsztatach przyjęto dwie formy przygotowania i podania potraw.

Elegancką z wykorzystaniem techniki „sous vide” , przygotowywano tą metodą mięsa i  owoce morza i dekorowano bardzo luxusowo.

Druga formą były potrawy „Fast Food” , przygotowywana ta metoda przekąski, zapiekanki, tortille z wykorzystaniem mięs i warzyw i podawano sposobem bankietowym- wieloporcjowym.

Całe zdarzenie było wspaniałą zabawą przy której uczniowie pod okiem specjalistów uczyli się profesjonalizmu w gastronomii.

Panom prowadzącym serdecznie dziękujemy za poświęcony nam czas i zapraszamy częściej do Biedrzychowic

Gabriel Szafranek                                      Gabriel Szafranek

Pan Marcin Świder-konsultant ds. gastronomii firmy Iglotex z Krakowa                                    Marcin Świder

Pan Robert Poliński-Regionalny Szef Kuchni Unilewer (Knorr)                                     Robert Poliński

Tomasz-Szymański_avatar_1421525635-277x277                                       Tomasz Szymański

 

Galeria zdjęć